Patron Odaları Dekorasyon Önerileri
İnsanlarla iletişim kurarken,sözlerimizin etkisinin sadece yüzde 25 olduğunu biliyor musunuz? Geri kalan yüzde 75’lik etkiyi yaratan ise söylediklerimiz değil, aksine söylemediklerimiz.
Mekan söz konusu olduğunda da etki gücünün büyük çoğunluğu mekan dili denen sessiz bir dilden kaynaklanıyor.
Modern ve pos-modern çağlardan çok öncesine dayana ‘mekan dilinin gücü’ kavramını saraylarda da görebilirsiniz. Padişahın odasına gidene dek yürüdüğünüz uzun koridor, bu koridorun şaaşası ve heybeti sizi hep ‘patrona’ hazırlar. Bilirsiniz ki, bu yolculuğun sonunda karşısında olacağınız kişi ‘büyük patron’dur. İşte bu, mekanın size verdiği etkinin adı mekan dilidir. Konuşmayan, sessiz ama çok etkili bir dil.
Şirketlere baktığımızda ise aynı etkinin patron odalarında ve bu odaların dekorasyonlarında verildiğini görürüz. Patron, güç ve liderlik demektir. Aynı zamanda şirkete duyulan güveni simgeler. Fakat bu imajı oluşturabilen mekanlar yaratmak için ise belli gereklilikler vardır.
1. Patron odası dekorasyonunda koyu renk tercih edilmelidir. Koyu renkler daha ağır ve asil bir görüntü elde edilmesini sağlar.
2. Elbette kaliteli ürünler tercih edilmeli ve patron odası dekorasyonunda ucuz ürünlere kaçılmamalıdır.
3. Şirketin iş ve faaliyet alanıyla uyumlu ve ilişkili bir dekorasyon tercih edilmeli, bunu atlayarak büyük bir dekorasyon hatasına düşülmemelidir.
4. Görselliğin çok önemli olduğu patron odası dekorasyonunda, konfor da ihmal edilmemeli, misafirlerin rahatı mutlaka düşünülmelidir.
5. Patronun kişiliği, hobileri, hayat felsefesi oda dekorasyonunda kendini yansıtmalıdır.
6.Patron odası dekorasyonunda mutlaka bir tarz ya da akım benimsenmeli ve bu tarza uygun mobilya seçimi yapılmalıdır.